Tips när du ska välja överdrag till sänggavel

En säng med sänggavel

Om du vill skydda din sänggavel lite extra är det en god idé att klä in den i ett överdrag. Du kan välja bland en uppsjö av tyger som passar resten av din inredning. Du kan få ett måttbeställt överdrag till sänggavel så du är säker på att den passar. De flesta återförsäljare har även standardmått om du föredrar det. Om du inte vet måttet på din gavel är första steget alltså att mäta sängen.

Tvättbart eller inte?

Något annat du måste tänka på är om ditt överdrag ska vara tvättbart eller inte. Vissa överdrag är nämligen inte så lämpade att köra i maskin. Om du har barn i hushållet kan det dock vara lämpligt att välja ett överdra som går att tvätta. Man vet aldrig när olyckan är framme. Se också över tvättråden så att överdraget inte krymper av misstag. De flesta överdrag är väldigt enkla att sätta på och ta av då de har färdigsydda hål.

Överdrag till sänggavel i linne

Om du vill ha ett riktigt fint överdrag ska du satsa på ett mjukt tyg som linne eller något liknande. Det ger även en vintagekänsla som är riktigt fin. Du kan välja om du vill ha ett överdrag med lös eller fastare passform. Det beror lite på vad du har för inredning i övrigt. Matcha sänggaveln med dina textiler i sovrummet för en enhetlig och snygg look. Det är lätt att leka med olika färger och nyanser.