Matcha sänggavel och sängbord

Sänggavel och sängbord

Att skapa ett ombonat och trivsamt sovrum är viktigt för att kunna slappna av ordentligt på kvällen och sova gott på natten. Genom att utforma en lugn och inbjudande miljö ger du dig själv de bästa förutsättningarna för ordentlig vila. Därför är det bra att ha några saker i åtanke när du ska välja sänggavel och sängbord till sovrummet. För att de nya sängborden ska passa till din sänggavel är det bra att utgå ifrån färgsättningen och stilen i rummet.

Skapa en personlig stil i sovrummet

Sängen är ofta den dominerande möbeln i sovrummet och det är lätt att utgå ifrån att man ska välja sängbord i precis samma design som sängen. Detta kan dock ge ett något opersonligt och färglöst intryck. Om du vill skapa en personlig inredning i ditt sovrum är ett bra tips att visserligen matcha gavel och sidobord, men på ett sätt där du framhäver båda delarna. Om du exempelvis har en rikt utsirad gavel kan du välja enkla sängbord och tvärtom, en väldigt stilren sänggavel lättas upp av ett sängbord i unik design.

Sänggavel och sängbord som möter dina behov

Om du vill skapa en harmonisk känsla i sovrummet kan du med fördel välja naturmaterial. Tänk också på att runda former är mjukare och mer rogivande medan hårda kanter kan ha motsatt effekt. När du inreder sovrummet är även det bra att fundera över dina kvällsvanor. Läser du innan du sover är en bra läslampa och ett större sängbord att föredra så att du har plats att lägga undan dina saker på innan du sover.